a ticket to my childhood on Xmas _ I am writting a fantacy story just for learning Norwegian


Den hellige skilpadden!
Skilpadde er en giddommilighet, en ave fire hellige folketroene i Vietnam, includerer drage, phonix, enhjørning og Skilpadde.

Skilpadden er symboli på av visdom. Det er to vitige templer i Sentrum av Hanoi, hodedstaden i Vietnam, Hoan Kiem innsjøen og Litaratur templet. I Hoan Kiem innsjøen, ser du en diger skilpadde, som veien 300 kg. Det finneset spennende evetyr om den skilpadden. For long tid siden, invaderet Kinesiske hæren til StorViet (Vietnam). Vietnameske menesker måtte jobbe hardt, men de hadde ikke nok mat for å spise, og de hadde ikke nok huser og steder å sove, ågso de hadde ikke nok varme og finne klær i kalde vinntere. En modig mann, som heter Le. Han drømte at han møtte skilpadden, some lånte ham et specsielt sverd. Så våknet han opp med det specielte sverdet i hendene sine. Etter en kamp, mot de kineske inntrengerne, tok han landet talbake og befridde alle vietnamesere. Han returneret Sverdet tilbake til Skilpadde i den innsjøen. Nå heter den innsjøren HoanHime og har Vietnam byggd HoanKiem templet for huske den modige mannen og den Skilpadden, som støttet hams kamp for å bli vinneren. Hoan Kiem betyr “Sverket returneres”.

Det lituratur Templet, som var det første universitet i Vietnam. Nå er speciel stede for å hushe de første Vietnamiske  Doctorsavhandling hållarene i tusen år siden. Hver doktorsavhandling hållare stø opp på en Skilpaade. Fordi vietnamesiske har trodde at skilpadde støtte til visdom og kunskap. Hver eksemen tid, går Vietnamiske studenter og elever til lituratur templet for å ble om hell i eksamen sine. Nå ser hodetne til skilpaddene i Liturature templet ut som speil fordi de er rørt av mange mennesker.

Advertisements